Op 21 juli 2021 is het precies twee jaar na de Yuen Long aanslag. Het is ook een jaar na de invoering van de nationale veiligheidswet in Hongkong.

Hoe is het geweest en waar staan we nu? Neem deel aan onze webinar om sprekers uit Nederland en Denemarken de situatie te horen bespreken, met name in verband met van hun vervolgde vrienden - journaliste Gwyneth Ho en wetgever Ted Hui.

De webinar gaat door in het Engels.

Gastsprekers:

Stijn Deklerck

Stijn Deklerck, Amnesty International

Stijn werkt bij Amnesty International Nederland als coördinator van hun China-programma. Hij is gepromoveerd in sinologie en doceert over Chinees recht aan de universiteit van Leuven.

Thomas Rohden

Thomas Rohden, Deense China Critical Society

Thomas is voorzitter van de Dansk Kina-Kritisk Selskab. Hij bezocht Hongkong als een verkiezingswaarnemer in november 2019 tijdens de District Council-verkiezingen. Hij werd geconfronteerd met mogelijke vervolging en uitlevering aan Hongkong voor het helpen van voormalig wetgever en pro-democratie activist Ted Hui met zijn vlucht uit Hongkong in 2020.

Sarah van Meel

Sarah van Meel, Journaliste en Juriste

Sarah is journaliste en juriste met belangstelling voor mensenrechtenkwesties. Zij is ook een vriendin van Gwyneth Ho. Zij ontmoette haar toen ze het Erasmus Mundus Journalistiek programma volgden aan de Aarhus Universitet en de Universiteit van Amsterdam.

De petitie:

https://www.amnesty.nl/forms/spoedactie-hongkong-gwyneth-ho